Fit Station

Στο Fit Station Ηλιούπολης δοκιμάζεις τις πιο σύγχρονες και σύντομες μεθόδους εκγύμνασης

Δημοσιεύθηκε: 14/10/2023 – Κείμενο: NouPou.grΦωτογραφίες: Κατερίνα Καπετάνη

Η έλλειψη χρόνου είναι από τους πιο σημαντικούς λόγους -αν όχι ο σημαντικότερος- για να αναβάλλεις την εγγραφή σου στο γυμναστήριο. Δεν είναι και παράλογο, όταν οι ρυθμοί της καθημερινότητας δεν σου επιτρέπουν να αφιερώσεις μία ώρα ή και περισσότερες στην άθληση. Σε αυτή ακριβώς την ανάγκη έρχεται να απαντήσει το Fit Station της Ηλιούπολης, που υπόσχεται ότι μπορεί να σου προσφέρει όλα τα οφέλη της καθημερινής γυμναστικής, μέσα από σύγχρονες μεθόδους εκγύμνασης που απαιτούν ελάχιστο κόπο, ακόμη λιγότερο χρόνο και μόλις μία με δύο επισκέψεις την εβδομάδα.

Η αλήθεια είναι ότι σου έχουμε μιλήσει ξανά για το Fit Station στη Βούλα, το οποίο είναι ο δεύτερος χώρος που δημιούργησε στα νότια προάστια η έμπειρη personal trainer και πιστοποιημένη συνεργάτης της Miha Bodytec, Ρένα Τοτόλου. Αυτή τη φορά ωστόσο, αποφασίσαμε να γνωρίσουμε από κοντά και το πρώτο Fit Station, που λειτουργεί από το 2016 στην Ηλιούπολη.

Στα ψηλά της Ηλιούπολης και σε κοντινή απόσταση από την Λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου, το Fit Station είναι ένας πιο «οικογενειακός» χώρος άθλησης και αυτό δεν οφείλεται μόνο στο γεγονός ότι το τρέχουν η Ρένα με τις κόρες της Βάσια και Χρύσα -επίσης πιστοποιημένες trainers-, αλλά και επειδή περνώντας την πόρτα του σου δίνει μια αίσθηση οικειότητας και χαλάρωσης. Ένας χώρος προσεγμένος και πλήρως εξοπλισμένος με σύγχρονα μηχανήματα, που μοιράζονται σε χωριστά τμήματα, ανάλογα με το πρόγραμμα που εξυπηρετούν. Σε αυτή την αίσθηση οικειότητας βέβαια, συμβάλλει και η θετική ενέργεια που εισπράττεις από την ομάδα του Fit Station, που σε υποδέχονται χαμογελαστές και έτοιμες να σε ενθαρρύνουν για να ολοκληρώσεις το πρόγραμμά και να φτάσεις στους στόχους σου. Και μπορεί η Ρένα να μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ Ηλιούπολης και Βούλας, ωστόσο δεν παύει να έχει την γενική επίβλεψη των προγραμμάτων και στα δύο γυμναστήρια.

 

Miha Bodytec & Vacu Therm – Τα «πολυεργαλεία» του Fit Station

Στο Fit Station βρίσκεις δύο καινοτόμες μορφές εκγύμνασης, που υπόσχονται άμεσα αποτελέσματα, με ελάχιστο χρόνο άσκησης ανά session. Ειδικότερα, εδώ χρησιμοποιούν Miha bodytec που μέσω της ηλεκτροδιέγερσης γυμνάζει όλες τις μυϊκές ομάδες και μάλιστα σε μόλις 20 λεπτά, καθώς και Vacu therm που συνδυάζει αερόβια άσκηση και υποπίεση με την τεχνολογία infraded για καύση θερμίδων, με την συνεδρία να διαρκεί 30 λεπτά.

Όσον αφορά στο Miha bodytec, βασίζεται στην τεχνολογία plug and play και οι ασκούμενοι φορούν ένα ειδικό γιλέκο το οποίο επιτρέπει να «συνδέονται» με το μηχάνημα ώστε ηλεκτρόδια να διεγείρουν τις μυϊκές ομάδες του σώματος, θέτοντας τον κάθε μυ σε δράση, όσο εκείνοι εκτελούν συγκεκριμένα σετ ασκήσεων με TRX, βάρη, μπάλες πιλάτες ή παπούτσια kangoo. «Το Miha Bodytec θέτει σε δράση κάθε μεμονωμένο μυ γρηγορότερα και πολλές φορές συχνότερα και πιο έντονα σε σχέση με τις συμβατικές μεθόδους γυμναστικής», εξηγεί η Βάσια, ενώ προσθέτει ότι τα προγράμματα βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα και μελέτες και επιδιώκουν τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη για τον αθλούμενο, καθώς και ευκολία χρήσης.

Ποια είναι ωστόσο τα οφέλη του Miha Bodytec; Βοηθάει μεταξύ άλλων στη σύσφιξη, στην ενδυνάμωση και στην ανόρθωση, αντιμετωπίζει την κυτταρίτιδα και την χαλάρωση, ενώ κάνει καλό και στην αντιμετώπιση μυοσκελετικών προβλημάτων όπως οι πόνοι στην πλάτη. Τα προγράμματα διαρκούν 20 λεπτά και απευθύνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, ανεξαρτήτως επιπέδου εκγύμνασης -ακόμη και εσύ δηλαδή που έχεις χρόνια να πας στο γυμναστήριο ή δεν το έχεις επισκεφθεί ποτέ, μπορείς να ξεκινήσεις άνετα.

Σημείωσε επίσης, ότι στο Fit Station Ηλιούπολης υπάρχουν δύο μηχανήματα Miha Bodytec, άρα μπορούν να γίνουν ταυτόχρονα οι συνεδρίες δύο ατόμων, με δύο γυμναστές, καθώς το πρόγραμμα αντιμετωπίζεται ως αυστηρά personal.

 

Όσον αφορά στο Vacu Therm από την άλλη, πρόκειται για ένα θάλαμο υποπίεσης με διάδρομο γυμναστικής και έξι υπέρυθρες λάμπες. Εδώ ο ασκούμενος εισέρχεται φορώντας ένα ειδικά σχεδιασμένο φορμάκι και η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή, αφού σε κάθε συνεδρία κάνει διάδρομο για 30 λεπτά ενώ παράλληλα ο θάλαμος υποπίεσης και οι υπέρυθρες λάμπες βοηθούν να «καίει» θερμίδες. «Στο Vacu Therm επιτυγχάνεται μεγαλύτερη καύση θερμίδων από ότι με την απλή αερόβια άσκηση», σημειώσει η Βάσια.

Βέβαια, όπως μας εξηγούν στο Fit Station, πέρα από την καύση θερμίδων, το Vacu Therm βοηθάει στη μείωση της περιφέρειας, την σύσφιξη των γλουτών και των κάτω άκρων, μειώνει πρήξιμο και κατακρατήσεις, αυξάνει τον μεταβολισμό, εξαλείφει την κυτταρίτιδα και βοηθάει το δέρμα να είναι πιο σφριγηλό και ελαστικό, ενώ φαίνεται ότι έχει θετική επίδραση και στη λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος, στην οστεοπόρωση και στη λειτουργική επανένταξη μετά από τραυματισμό.

 

Τι άλλες υπηρεσίες συναντάς στο Fit Station Ηλιούπολης
Μπορεί το Miha Bodytec και το Vacu Therm να θεωρούνται οι «ναυαρχίδες» του Fit Station, ωστόσο στον χώρο της Ηλιούπολης συναντάς και άλλα προγράμματα στην υπηρεσία της ομορφιάς. Εδώ μπορείς να έρθεις για 20λεπτά sessions με Lipolaser, για λιποδιάλυση. Η Ρένα μάλιστα προτείνει να συνδυάσεις το Lipolaser με μία συνεδρία Miha ή Vacu αμέσως μετά, για να δεις πιο άμεσα αποτελέσματα στο σώμα σου.

Τέλος, στον χώρο υπάρχει και Solarium, για εσένα που δεν θέλεις να αποχωρίζεσαι το μαύρισμα σου ούτε με το πέρας του καλοκαιριού.

Τώρα που έχεις επανέλθει ξανά στο καθημερινό σου πρόγραμμα είναι στιγμή να σκεφτείς να βάλεις και την άσκηση στη ζωή σου. Με προγράμματα που διαρκούν 20 και 30 λεπτά και δεν απαιτούν περισσότερες από μία με δύο επισκέψεις την εβδομάδα άλλωστε, δεν έχεις πλέον δικαιολογία να το αναβάλεις.