Fit Station

Το Fit Station βάζει τέλος στην αναβλητικότητα του γυμναστηρίου

Δημοσιεύθηκε: 08/03/2023 – Κείμενο: NouPou.gr

Miha Bodytec, VacuTherm, Lipolaser, βάρη και TRX για τα πιο έντονα 20 λεπτά της εβδομάδας. Βρεθήκαμε στο ολοκαίνουργιο Fit Station στη Βούλα (ο πρώτος χώρος στην Ηλιούπολη λειτουργεί ήδη εδώ και επτά περίπου χρόνια) και μάθαμε τα πάντα για την προπόνηση που θα σε βάλει σε πρόγραμμα άμεσα και αποτελεσματικά.

Το NouPou βρέθηκε στο ολοκαίνουργιο Fit Station στη Βούλα και μίλησε με την ιδιοκτήτρια του γυμναστηρίου κ. Τότολου, που μας ξενάγησε στον χώρο, μας έδειξε τα σύγχρονα μηχανήματα γυμναστικής και μας παρουσίασε τα προπονητικά προγράμματα. Στο Fit Station ένας αθλούμενος μαθαίνει να χρησιμοποιεί το Miha Bodytec, το Vacu Therm, το Lipolaser ενώ κάνει βάρη, TRX και άλλες ασκήσεις. Αυτά όλα θα χωρέσουν σε 20 λεπτά, κάτι το οποίο δεν είναι απαγορευτικό για κανέναν μέσα σε μια εβδομάδα, όσο απαιτητική και αν είναι η καθημερινότητά του. Όσο για τα αποτελέσματα, είναι τόσο άμεσα ώστε ακόμη και με πέντε μαθήματα το σώμα και αρχίζει να αλλάζει και μάλιστα, χωρίς πίεση και αγχωτικές μετρήσεις στις ζυγαριές.

Το Fit Station βρίσκεται σε δύο περιοχές των νοτίων προαστίων. Αρχικά άνοιξε τις πόρτες του πριν από 6,5 χρόνια Ηλιούπολη, ενώ ο δεύτερος χώρος άνοιξε πριν 3 μήνες, στις 23 Φεβρουαρίου, στην Βούλα.

μας λέει η κ. Τότολου

Σημειώνοντας ότι και οι δύο χώροι έχουν γίνει με αγάπη και μεράκι. Όπως μας είπε, ο λόγος που άνοιξε το δεύτερο γυμναστήριο, έχει να κάνει με το ότι είχε αρκετό κόσμο που πήγαινε στην Ηλιούπολη από Βούλα, Βάρκιζα, Κορωπί και Λαγονήσι και ήθελε, να τους προσφέρει ένα χώρο που θα ήταν πιο κοντά τους.

Miha Bodytec – η καινοτόμος μορφή εκγύμνασης

Το Fit Station χρησιμοποιεί το Miha Bodytec, που χρησιμοποιούν ομάδες στο εξωτερικό όπως η Μπάγερν Μονάχου. Η Ρένα το χρησιμοποίησε όταν εμφανίστηκε στην Ελλάδα και όταν δημιούργησε τον δικό της χώρο αποφάσισε αμέσως να το εντάξει στην προπόνησή της, βλέποντας απίστευτα αποτελέσματα σε όλους τους τομείς.

Το Miha ήρθε στην χώρα μας από τη Γερμανία πριν από 7 χρόνια περίπου. Πρόκειται για μια καινοτόμο μορφή εκγύμνασης, όπου μπορείς να γυμνάσεις όλες τις μυϊκές ομάδες του σώματος μέσω ηλεκτρομυϊκής διέγερσης. Το Miha λειτουργεί με συχνότητες και στόχος του είναι η καύση λίπους, ενώ παράλληλα βοηθάει στη σύσφιξη, στην ενδυνάμωση και στην ανόρθωση, αντιμετωπίζει την κυτταρίτιδα και την χαλάρωση, κάνει φυσικοθεραπεία και ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος. Όλα αυτά μέσα σε μόλις 20 λεπτά γυμναστικής. Πώς επιτυγχάνεται αυτό; Μέσα στο σύντομο χρόνο που διαρκεί η συνεδρία, ενεργοποιούνται 650 μυϊκές ομάδες ταυτόχρονα, δίνοντας στο τέλος το αποτέλεσμα που θα είχες μετά από 6 ώρες στο γυμναστήριο!

Αξίζει να αναφέρουμε ότι χρησιμοποιείται ευρέως από ποδοσφαιρικές ομάδες στα προπονητικά τους κέντρα, καθώς συμβάλει στην αποθεραπεία μετά από επεμβάσεις σε χιαστούς, μηνίσκους και χειρουργεία σε ώμους και αστραγάλους. Ο μόνος περιορισμός, είναι ότι δεν μπορούν να το χρησιμοποιήσουν άτομα που έχουν βηματοδότη.

Το Miha απαιτεί και αυστηρή διατροφή;

Σίγουρα δεν θέλει αφαγία, καθώς φέρνει το αντίθετο αποτέλεσμα. Το Miha επειδή είναι μια πολύ έντονη προπόνηση, ενεργοποιεί τον μεταβολισμό γι’ αυτό και χρειάζονται αρκετά γεύματα με σαλάτες, όσπρια, ψάρια, κοτόπουλο και γενικότερα πρωτεΐνη. Δεν βάζουμε τον κόσμο στη διαδικασία ζυγίσματος και μέτρησης και αυτό είναι κάτι που τους απελευθερώνει αρκετά. Εφόσον βέβαια κάποιος έχει κάνει αθλητισμό στο παρελθόν και κάνει διατροφή τα αποτελέσματα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακά.

Vacu therm – το πολυεργαλείο

Το Vacu therm είναι σαν μία κάψουλα, μέσα στην οποία μπαίνει ο ασκούμενος φορώντας ένα ειδικό φορμάκι. Στο μηχάνημα υπάρχει ένας διάδρομος που συνδυάζει αερόβια άσκηση και άσκηση σε συνθήκες υποπίεσης. Μάλιστα αυτό που ξεχωρίζει το μηχάνημα που διαθέτει το Fit Station είναι οι υπέρυθρες λάμπες για κάψιμο λίπους. Όλα αυτά επιτυγχάνονται με την βοήθεια του θαλάμου υποπίεσης, ο οποίος αναγκάζει τον ασκούμενο να καταναλώνει περισσότερες θερμίδες από αυτές που θα κατανάλωνε κάνοντας μια απλή αερόβια άσκηση. Επιπλέον, η προπόνηση στον συγκεκριμένο θάλαμο εξαλείφει τη κυτταρίτιδα και το τοπικό πάχος, αυξάνει την καύση θερμίδων και τον μεταβολισμό, βελτιώνει την λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος, κάνει σύσφιξη σε γλουτούς, βοηθάει στην επανένταξη μετά από τραυματισμούς και βελτιώνει την φυσική κατάσταση.

Τα 20λεπτα μαθήματα που αλλάζουν ζωές

Το μάθημα στο Fit Station είναι 1 φορά την εβδομάδα, για 20 λεπτά με το ωράριο να είναι από Δευτέρα ως Παρασκευή 10:00-21:00 και το Σάββατο 10:00-15:00. Ο ασκούμενος αγοράζει μόνο ένα ειδικό φορμάκι, το οποίο κάνει πρόσφυση με τα γιλέκα και τα ηλεκτρόδια. Στο 20λεπτο πρόγραμμα συνδυάζει τραμπολίνο, μπάρα, βάρη, kangoo jumps και TRX με το Miha και τo Vacu Therm. Μέσα σε αυτό το 20λεπτo δουλεύουν όλες οι μυϊκές ομάδες, κάτι που σημαίνει πως τα αποτελέσματα είναι πολύ άμεσα και ορατά. Από την πρώτη μέχρι την 5η φορά που κάνουμε προπόνηση βλέπουμε διαφορά.

Αναφέρει η Ρένα.

Όσο για τους «αρχάριους» η ίδια εξηγεί:

Στο πρώτο ραντεβού στον χώρο μας γίνεται μια λιπομέτρηση, στην οποία ενημερώνεται ο ασκούμενος για τα επίπεδα λίπους στο σώμα, ενώ υπάρχει και φωτογράφιση για να γίνει αντιληπτή η διαφορά μετά την απώλεια λίπους και βάρους και τη σύσφιξη στα σημεία. Στο Fit Station κάνουμε ένα 12λεπτο πρόγραμμα δωρεάν, ως δοκιμαστικό. Αφού γίνει αυτό αλλά και τα πρώτα 2 μαθήματα αμέσως υπάρχει σημαντική διαφορά στο σώμα, που αρχίζει να αλλάζει σχήμα, καθώς με τον συγκεκριμένο τρόπο προπόνησης, οι μυς δουλεύουν για ακόμα 3 μέρες από τη στιγμή που θα γίνει το 20λεπτο πρόγραμμα.

Και όταν πετύχω τον στόχο μου, τι ακολουθεί;

Όταν κάποιος πετύχει το στόχο του, είτε αυτό έχει να κάνει με τη γράμμωση, είτε την φυσική κατάσταση είτε τη σύσφιξη, είτε την απώλεια βάρους, συνεχίζει. Η διαφορά με το γυμναστήριο είναι πως αν σταματήσεις τελείως τις προπονήσεις σε περίπου 6 μήνες το σώμα θα επιστρέψει στην παλιά συνθήκη. Το γυμναστήριο απαιτεί περισσότερο χρόνο, ο οποίος δεν είναι πάντα αποτελεσματικός. Στο Fit Station ωστόσο, με μόλις 20 λεπτά την εβδομάδα, τα αποτελέσματα είναι ορατά. Με το Miha, το οποίο έχει δουλέψει πολύ βαθιά στους μυς, το σώμα θα αργήσει τουλάχιστον 11 μήνες για να επανέλθει σε αδράνεια.